Новото попълнение на Ливърпул Озан Кабак е на линия да направи дебют срещу Манчестър Сити в неделя, но Червените все още не знаят дали ще могат да използват трима основни играчи. 

Садио Мане, Алисон Бекер и Фабиньо остават под въпрос, въпреки че са взели участие в днешната тренировка, а мениджърът Юрген Клоп бе предпазлив относно шансовете им да играят. 

„Али се чувства доста по-добре и тренира индивидуално. Садио и Фаб взеха участие в тренировката, но все пак ще видим“ заяви германецът, който вероятно ще пусне или Кабак, или другото ново попълнение Бен Дейвис в отбрана, за да може Джордън Хендерсън да играе в средата на терена. 

„Дали Кабак ще стартира? Не знам. Ще преценим това по-късно. В идеалната ситуация трябва да имаш няколко седмици, за да работиш с новите играчи. Бен и Озан  тренираха вчера и след това им бе показан анализ на това, което правим в защита. Днес и утре обичайни тренировки, а след това ще видим. На този етап не знам“ добави Клоп. 

Ливърпул се нуждае от задължителна победа, за да запази шансове за титлата, тъй като в момента изостава на 7 точки от Гражданите, които имат и мач по-малко и загуба, а дори и равен, ще остави шансовете на тима само на теория. 

„Във футбола трябва да печелиш мачове. Ако го правиш често, тогава си в ситуация да се бориш за върха. На този етап положението е различно, но не ни остава друго освен да се стремим да си вземем точките и ще видим къде ще бъдем през април и май. Важното е да се опитваме и да се раздаваме на 100%“ каза още наставникът.