От Ливърпул са хвърлили око на заместника на Бруно Фернандеш в Спортинг Лисабон, твърди вестник „Рекорд”. 

Червените са набелязали 22-годишния Педро Гонсалвеш за трансфер през лятото и изданието дори съобщава, че вече е имало официално запитване от английския клуб за футболиста. 

Гонсалвеш има 14 гола в 15 мача от португалското първенство през този сезон и накара феновете бързо да забравят Фернандеш, след като тимът е на 1-о място в класирането с 5 точки аванс пред Порто и 8 пред Брага и Бенфика. 

Очаква се след края на сезона Ливърпул да започне по-сериозни разговори относно привличането на младия офанзивен полузащитник, който бе част от Уулвърхемптън в периода 2017-2019, но игра твърде малко. 

Клаузата за предварителното разтрогване на договора му е от 60 милиона евро, което не изглежда чак толкова голяма сума, особено ако Червените са твърдо убедени, че Гонсалвш може да има подобен ефект върху играта им, какъвто има Бруно Фернандеш след идването си в Ман Юнайтед през януари 2020-а. 

Интересно е, че футболистът играе в момента с №28, който носеше Кристиано Роналдо преди да премине на „Олд Трафорд” през 2003-а. Освен това на „Анфийлд” със сигурност ще се нуждаят от халф, ако Джорджинио Вайналдум напусне.