Бившият футболист на Ливърпул – Стан Колимор, заяви, че английският шампион се нуждае от голям трансфер, за да може да се бори за титлата на Англия през следващия сезон.

Мърсисайдци изпаднаха в тежка криза от началото на 2021 г. и защитата на златото изглежда мираж. Големият проблем пред футболистите на Юрген Клоп е отбелязването на голове.

"Ливърпул трябва да харчи пари, за да се конкурира с Манчестър Сити. Ако на "Етихад" вземат Ерлинг Халанд през лятото, тогава "червените" трябва да намерят следващия Роберт Левандовски или дори да направят оферта за Хари Кейн. На "Анфийлд" не могат да си позволят да кажат, че в момента имат страхотен състав и млади таланти, с които да се борят за трофеи. Около тях има твърде много клубове с финансова мощ", заяви Колимор, който между 1995 и 1997 г. игра за мърсисайдци и в 65 мача вкара 41 гола.

След 23 кръга във Висшата лига, Ливърпул се намира на 4-то място с 40 точки. Лидер е Сити с 50 пункта и мач по-малко. "Червените" загубиха последните си две срещи – 0:1 от Брайтън и 1:4 от "гражданите".

И двете се състояха на "Анфийлд", където домакините нямат победа от 5 поредни мача, а през 2021 г. са вкарали и само един гол. Той беше дело на Мохамед Салах от дузпа, точно срещу Сити.

С победа от легендарния стадион си тръгна още Бърнли (0:1), а Манчестър Юнайтед (0:0) и Уест Бромич (1:1) стигнаха до равенства.