Лестър обърна Ливърпул с 3:1 в първия мач от 24-ия кръг на Висшата лига след 3 гола в последните 11 минути на мача. 

Червените доминираха и поведоха, но след това Лисиците изравниха с малко късмет, поредният гаф на вратаря Алисон им даде предимство, а след това и Харви Барнс подпечата успеха. 

Така мърсисайдци останаха с 40 точки и вероятно ще бъдат изместени от четворката. Лестър пък има 46 и продължава да бъде твърдо в челото. 

За домакините Джейми Варди бе титуляр, а новината за Червените бе дебютът на централния защитник Озан Кабак, който си партнираше с Джордън Хендерсън. Джеймс Милнър пък се появи в средата на терена. 

Ливърпул започна силно и взе инициативата и в първите минути на два пъти имаше претенции за дузпа след падания на Мохамед Салах, но реферът правилно не се впечатли. 

Последва обаче нов проблем за мърсисайдци и контузия на Милнър, който бе заменен от Тиаго Алкантара. В 20-ата минута Салах бе изведен на добра позиция отдясно, пусна топката покрай Шмайхел, но Мане не успя да стигне пръв до топката. 

Малко по-късно и Фирмино получи възможност, но отново от малък ъгъл отдясно, не успя да преодолее Шмайхел с удар отблизо. Лисиците трудно стигаха до опасности, като след един корнер Ндиди засече, но твърде неточно. В 36-ата минута Варди пропусна от чиста позиция, когато с глава стреля в тялото на Алисон. Това бе много добра възможност. 

В 42-ата минута Мадисън отклони към Варди, който се измъкна сам срещу Алисон, но стреля в напречната греда. Ситуацията изглеждаше доста тънка поради позицията на нападателя и ако бе вкарал щеше да има намеса на ВАР, но лайнсменът не вдигна флага. 

В самия край на полувремето пак бе интересно. Салах стреля в стената от пряк свободен удар, а след това Варди не успя да чукне топката покрай излезлия напред Алисон. Така почивката дойде при 0:0. 

След нея мачът остана интересен. Варди не успя да засече едно подаване отляво на Мадисън, а секунди след това при контра на Ливърпул Робъртсън стреля силно и много над вратата от нелоша позиция. 

В 56-ата минута Лисиците оцеляха, след като Александър-Арнолд изпълни отлично пряк свободен удар, получи се лек рикошет в стената и след това топката се отби от напречната греда. 

Ливърпул обаче продължи да доминира в 67-ата минута стигна до гол. Удар на Александър-Арнолд бе блокиран, но топката се върна при него, защитникът напредна и върна към Фирмино, който след това много технично отклони зад себе си с пета към Салах, който с техничен изстрел с левия крак намери десният ъгъл на Шмайхел. Това бе 17-ия гол на египтянина за сезона. 

В 76-ата минута Харви Барнс се промъкна между двама съперници и бе съборен на земята. Антъни Тейлър отсъди дузпа, но след намесата на ВАР нарушението се оказа на границата на наказателното поле и Червените се измъкнаха. Мадисън изпълни остро и топката спря в мрежата, но лайнменът отсъди засада. Последва нова намеса на ВАР и в крайна сметка голът бе зачетен, тъй като опиталия да играе с топката Амартей не бе в засада с милиметри. 

Почти веднага след подновяването на играта кошмарът за Ливърпул стана пълен. Тилеманс прати топката напред, Алисон излезе пред наказателното поле, но се сблъска с Кабак, топката рикошира към свободния Варди, който реализира на празна врата. 

Червените бяха в шок, като минута след това Алисон все пак направи отлично двойно спасяване срещу Барнс и Варди. В 85-ата минута обаче, Ндиди изведе Барнс, който с нисък удар подпечата успеха – 3:1 за Лестър! 

Лестър – Ливърпул    3:1

0:1 Салах 67
1:1 Мадисън 79
2:1 Варни 81
3:1 Барнс 85

Лестър:  Шмайхел, Амартей, Еванс, Союнчу, Перейра, Ндиди, Тилеманс (87 Чаудри), Олбрайтън (74 Перес, 90 Менди), Мадисън, Барнс, Варди
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Хендерсън, Робъртсън, Милнър (17 Тиаго), Вайналдум (87 Шакиири), Джоунс (75 Чембърлейн), Салах, Фирмино, Мане