Ливърпул доказа за пореден път, че е страшилище в Европа, след като разнебити с 2:0 РБ Лайпциг в първа среща от 1/8 финалите на Шампионската лига.

Както е известно, срещата се игра на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща, а символичните гости през по-голямата част от мача бяха тотални господари на терена и затвориха устите на критиците си.

Головете за Ливърпул мушнаха Мохамед Салах (53) и Садио Мане (58). Момчетата на Юрген Клоп изиграха перфектно тактически мача.

"Мърсисайдци" бяха по-предпазливи през първото полувреме, но след почивката разнебитиха "биковете", мушнаха им два бързи гола и заслужено си взеха комфортна преднина преди срещата реванш.


Срещата започна вихрено с положения и пред двете врати. Германците можеха да вкарат още в началото, но удар на Даниел Олмо с глава срещна гредата. Това бе изключителен шанс за РБ Лайпциг, но символичните домакини нямаха късмет.

Отговорът на Ливърпул бе чисто положение пред Мохаред Салах, но той не успя да вкара, след като се озова сам срещу Гулачи. Положенията се редовуха и пред двете врати, но Забитцер пропусна за германците, а Мане нямаше шанс да вкара за Ливърпул.

След половин час игра Салах можеше да опъне мрежата на РБ Лайпциг от сериозна дистанция, но топката мина на сантиметри от вратата.

Шест минути по-късно гостите вкараха, но попадението на Фирмино правилно бе отменено, тъй като преди това топката бе излязла извън очертанията на игрището. 

Второто полувреме започна с положение за РБ Лайпциг, но Алисон спаси удар на Нкунку и поне отчасти се реваншира за издънките си в шампионатните срещи с Ман Сити и Лестър. Така се стигна до 53-ата минута, когато Ливърпул заслужено вкара.

Тогава Салах се възползва от брутална грешка в отбора на домакините и спокойно вкара за 0:1. Пет минути по-късно "мърсисайдци" забиха нов гол. Отбраната на германците отново допусна елементарна издънка и подари топката на Садио Мане, който направи 0:2.

В следващите минути домакините се опитаха да намалят, но с пропуски се отчетоха Анхелиньо и Забитцер. До края Ливърпул контролираше събитията на терена и заслужено си взе чиста победа.