Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предупреди феновете да не очакват големи промени в състава на Ливърпул през лятото.

Макар че тимът загуби шансове да защити титлата си, мениджърът планира само леки корекции в състава си и напомни, че вълната от контузии през целия сезон му пречи да залага на най-добрата си единайсеторка.

"Да изграждаме наново, какво значи това? Десетима аут и десетима нови? Промени в титулярните 11? Кои титулярни 11? Не мисля, че е време за голямо обновление, като например 6-7 напускащи с текущи договори, от които да се опитваме да се отървем, за да привлечем нови лица", заяви германецът, цитиран от webcafe.bg.

"Съставът тази година нямаше и един път шанс да играе заедно. Мисля, че е логично да имаме предвид това. Но малки корекции ще се случат. Ще реагираме на ситуацията и в същото време ще планираме за бъдещето. Не съм сигурен, че ще можем да направим това през лятото, но ще опитаме".

Той говори и за завръщането в игра на контузения нападател Диого Жота, но не се ангажира с дата за завръщането му.

"Диого тренира два пъти с общата група. Изглежда добре, но не е играл от доста време. Ще видим кога ще се завърне на терена в мачовете". Португалецът получи травма в коляното на 9 декември срещу Мидтиланд в Шампионската лига.