Победата на Ливърпул срещу Шефилд Юнайтед бе очаквана от дълго време, но по принцип тимът на Клоп играе добре като гост. Сега приемаме Челси на "Анфилд" (четвъртък) и се надявам на нова победа, защото тя ще ни постави в по-добра позиция за влизане в голямата четворка.

Яловата атака в Шефилд попречи на мърсисайдци да спечелят с по-голяма разлика, но трябва да похвалим техния вратар. Той игра блестящо и спаси невероятни положения. В крайна сметка играхме добре и си тръгнахме с трите точки.

Трент Александър-Арнолд и Къртис Джоунс могат да се превърнат в звезди. Просто двете местни момчета показаха какво означава Ливърпул за тях. Винаги съм бил голям фен на Къртис, откакто го видях на 16. Знаех, че ще получи шанс с първия отбор и ще стане добър футболист. Дали ще достигне висоти в кариерата, зависи само от него. Има потенциала да вкарва лесно по 10 гола на сезон като полузащитник.

Ливърпул няма друг халф, който може това, но Къртис Джоунс е способен. Той просто е наистина добър голаджия. Стреля прекрасно, знае как да се пласира и попада в страхотни ситуации. Радвам се, че вкара срещу Шефилд. 

Джейми Карагър и Стивън Джерард бяха просто великолепни в миналото. Ако Трент и Къртис реализират потенциала си и останат в Ливърпул дълги години, след време ще се наредят до тях като клубни легенди. Засега не виждам причина това да не се случи.

В лицето на Трент и Къртис Ливърпул има своите следващи Стивън Джерард и Джейми Карагър, но е трудно да оценя играта на Озан Кабак. Той направи доста грешки дори срещу Шефилд. Диого Жота пък може да реши неволите на Ливърпул в предни позиции. 

Фирмино показва прекрасни качества, но просто никога няма да вкарва достатъчно голове за нападател. Поне на този етап не очаквам Клоп да смени бразилеца с Жота, но Фабиньо със сигурност трябва да е титуляр в защита или халфовата линия. Мачът с Челси е доста важен. Загубихме от Евертън, така че този път трябва да спечелим на всяка цена. 

Джон Олдриж за "Ливърпул Ехо"
Превод на "Тема спорт"