Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп разкри, че клубът няма да пусне играчите си в националните отбори, ако те трябва да бъдат 10 дни под карантина при завръщането си във Великобритания. Това включва бразилските национали Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино, както и португалският национал Диого Жота.

Бразилия и Португалия са сред страните, които правителството на Великобритания е поставило в червения списък и при завръщането си от там хората трябва да са под карантина 10 дни в одобрен хотел. Бразилия и Португалия имат мачове от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г.

"Мисля, че всички клубове от Висшата лига имат същия проблем. Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а след това да решаваме ситуацията, когато се върнат и трябва да са под карантина".

"Това просто не е възможно. Разбирам, че нуждата на различните федерации, но това е период, в който не можем да направим всеки щастлив и трябва да признаем, че играчите получават заплатите си от клубове. Затова те трябва да се техен приоритет", коментира Клоп, цитиран от "Монитор".

Германецът потвърди, че целта на отбора е да завърши в топ 4 на първенството и да си осигури участие в следващото издание на Шампионската лига. Утре предстои решителна битка за мърсисайдци, които приемат "Челси".

"Преди седмица нямахме шансове, сега отново сме в борбата. Предизвикателството и работата е ясна. Трябва да спечелим колкото е възможно повече мачове. Знаем това. Не можем да правим разлика относно това срещу кой се изправяме, но знаем качеството на Челси и техните цели. Другите отбори, нашите съседи, "Уест Хам", "Тотнъм" и "Лестър" са сред претендентите за топ 4. "Манчестър Юнайтед" вероятно вече не участва в тази борба. "Манчестър Сити" е приключил с нея", коментира Клоп.

Той говори и за новия облик на "Челси" под ръководството на сънародника му Томас Тухел: "В мачовете, които изиграха досега с Тухел, имаха успех. Имат ясна философия, ясна идея и разчитат на владеене на топката.  Доста е трудно да имаше превес във владеенето на топката срещу "Челси". Трябва да се защитаваш, да работиш много, да си търпелив и да имаш желание да се защитаваш през цялото време, защото те са топ отбор".

Мениджърът заяви, че Алисон, Фабиньо и Диого Жота ще бъдат на линия за двубоя с "Челси". Португалецът е възстановен, но е бил болен последните дни и най-вероятно няма да бъде сред титулярите.