Ливърпул се върна към победите след ново 2:0 над РБ Лайпциг и стигна очаквано 1/4финалите в Шампионската лига. Преди 3 седмици тимът постигна успех със същия резултат. 

Два гола в рамките на няколко минути  в средата на второто полувреме на Мо Салах и Садио Мане осигуриха триумфа на Червените в Будапеща. 

Хората на Юрген Клоп имаха много положения и можеха да спечелят и по-убедително, но преди първият им гол германците стигнаха до греда, което можеше и да промени нещата, ако бяха вкарали. 

За домакините отново Роберто Фирмино не бе в групата, като Диого Жота стартира. Фабиньо очаквано се завърна в средата на терена, а Натаниъл Филипс действаше в центъра на отбраната с Озан Кабак. За гостите Емил Форсберг и Юсуф Поулсен се появиха на местата на контузения Анхелиньо и Амаду Диара. 

Двубоят започна с положение за домакините, след  като в 4-ата минута Вайналдум изведе отлично Тиаго в наказателното поле, но испанецът вместо да стреля реши да търси Салах. Подаването обаче се оказа грешно и гостите се справиха с опасността. 

Германците обаче отговориха на свой ред, когато при една атака топката се оказа в краката на Дани Олмо, който не пропусна възможността да бие, но Алисон го спря с отлична намеса. 

Червените бяха по-активни и натискаха, но защитата на Лайпциг бе солидна. В 19-ата минута Жота засече с глава след центриране на Александър-Арнолд от корнер, но стреля право във вратаря, който изби. 

Последва пропуск и на Салах, който се измъкна срещу Гулаши, но не успя да преодолее вратаря, а Мане пропусна при добавката. Тиаго опита акробатичен удар, но той бе твърде слаб. Това бяха добри минути за Ливърпул и Александър-Арнолд не успя да намери Салах на чиста позиция. 

Контрите на Лайпциг не бяха безопасни и при една от тях Кампъл потърси далечния ъгъл, но Алисон се справи. Малко след това и Форсберг не успя да се възползва от паниката в защитата на домакините и стреля покрай целта. 

В края на първата част Гулаши спаси удар на Жота, а в последните секунди португалецът остана сам срещу вратаря, но стреля встрани и така паузата дойде при 0:0. 

След нея Ливърпул остана по-опасният тим, но така и не успяваше да стигне до успокоителното попадение. В 65-ата минута домакините изтръпнаха, след като резервата Сьорлот намери напречната греда след удар с глава и Червените оцеляха. 

Това се оказа важно, защото след това домакините решиха всичко с два бързи гола. Жота изведе Салах в празно пространство, след което египтянинът нагласи топката на левия си крак и намери далечния ъгъл. Това бе неговият 25-и гол за сезона във всички турнири. 

Само 4 минути по-късно резервата Дивок Ориги намери Садио Мане на чиста позиция и сенегалецът отблизо също се разписа, след като вкара и в първия мач между двата тима. 

До края Ориги и Салах на два пъти бяха близо до още един гол, но дори и без него Ливърпул направи достатъчно, за да спечели.  

Ливърпул – РБ Лайпциг    2:0

1:0 Салах 70
2:0 Мане 74

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън (89 Цимикас), Фабиньо, Тиаго (73 Кейта), Вайналдум (82 Милнър), Мане (89 Окслейд-Чембърлейн), Салах, Жота (73 Ориги)
РБ Лайпциг: Гулаши, Мукиеле, Упамекано, Клостерман, Кампъл (46 Сьорлот), Адамс, Олмо (73 Айдара), Сабицер, Нкунку, Поулсен (690 Хван), Форсберг (60 Клайверт)