Ливърпул постигна ценен успех над Уулвърхямптън на "Молиню" с 1:0. По този начин мърсисайдци прекъснаха серията си от 2 поредни шампионатни поражения и могат да поемат глътка въздух преди паузата за националните отбори.

В герой за "червените" днес се превърна бившият играч на "вълците" – Диого Жота (45+2‘), който отбеляза единствения гол и донесе победата.

Предстоящата пауза от 3 седмици идва в добър момент за тима на Юрген Клоп, който записа едва втори успех в последните 8 мача (6 загуби). Ливърпул продължава с добрите си изяви като гост и всъщност последните 5 победи са далеч от "Анфийлд".

От другата страна, Уулвърхямптън също не е в най-доброто си състояние и вече 4 двубоя Нуно Еспирито Санто няма поводи за радост.

Португалският мениджър все още не успява да намери достоен заместник на контузения Раул Хименес и отборът му изпитва сериозни проблеми в завършващата фаза, които си проличаха и днес. Още по-притеснително е травмата, която получи стражът Руи Патрисио, вледствие на която трябваше да бъде принудително заменен.

Мърсисайдци продължават да бъдат един от най-неудобните съперници за Уулвс и записват 9-а поредна победа над "вълците" във Висшата лига.

С нея "червените" отново се доближиха до Топ 4, заемайки 6-ата позиция с 46 точки. Уулвърхямтън остава в долната част на таблицата – с 35 пункта на 13-о място.


В 5-ата минута домакините организираха бърза контраатака, при която Адама Траоре намери влизащия на скорост в наказателното поле Нелсон Семедо. Португалецът добре залъга Робъртсън и стреля, но Алисон прояви рефлекс, отразявайки удара.

"Вълците" продължаваха да бъдат по-агресивният отбор на терена, но Ливърпул можеше да поведе още с първата си опасна ситуация пред противниковата врата. Садио Мане бе изведен зад гърба на защитата, но Патрисио направи няколко крачки напред и сенегалецът се засуети, което впоследствие му попречи да отправи хубав изстрел.

Постепенно "червенит" поеха инициативата и пренесоха играта в половината на Уулвс. В 38-ата минута Мане се оказа на точното място при центриране отдясно, но ударът му с глава мина встрани от целта.

В добавеното време на първата част мърсисайдци поведоха в резултата. Добро взаимодействие между тримата нападатели Салах, Мане и Жота завърши с удар на последния, който преодоля Руи Патрисио с технично изпълнение в близкия ъгъл. Това е първо попадение за офанзивния футболист срещу бившия му отбор.

Малко след почивката Конър Коуди бе оставен непокрит в наказателното поле на Ливърпул, но от близко разстояние не успя да направи така, че поне да накара Алисон да се намеси.

В 79-ата минута Садио Мане опита изстрел от границата на пеналтерията, но Патрисио улови безпроблемно. Стражът на Уулвс се отчете с нови две намеси в рамките на няколко секунди, след като Жота и Салах също стреляха по посока неговата врата.

В 86-ата египтянинът прати топката в мрежата на домакините, но попадението му бе отменено заради засада. При ситуацията Руи Патрисио получи тежък удар в главата от свой съотборник, което наложи мачът да бъде прекъснат за около 10 минути.

В последните моменти от срещата Фабио Силва имаше възможност да възстанови, но отблизо не успя да нанесе качествен изстрел и Алисон запази 3-те точки за своя тим.

Уулвърхямптън – Ливърпул 0:1

Голмайстори:

0:1 – Жота 45+2‘

Уулвърхямптън: Патрисио (Руди – 90‘), Боли, Коуди, Саис, Семедо (Гибс-Уайт – 84‘), Невеш (Дендонкер – 76‘), Моутиньо, Джони, Нето, Жозе (Силва – 70‘), Траоре

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Филипс, Робъртсън, Вайналдум (Милнър – 67‘), Фабиньо, Тиаго (Кейта – 67‘), Жота (Окслейд-Чембърлейн – 82‘), Мане, Салах