ЛеБрон Джеймс стана миноритарен акционер във Fenway Sports Group (FSG) - компанията собственик на Ливърпул. От FSG обявиха във вторник, че баскетболната легенда е инвестирал в групата, която притежава и бейзболния Бостън Ред Сокс.

Джеймс е акционер в Ливърпул от 2011 г. и има 2% дял в клуба. Преди 10 години плати за него 4,7 млн. паунда, припомня webcafe.bg. Сега той и бизнес партньорът му Маверик Картър поемат по-активна роля във Fenway Sports Group. Двамата стават първите чернокожи партньори в компанията, която се оценява на повече от 6 млрд. долара и продължава да разширява бизнеса си.

 

ЛеБрон се проявява като доста добър бизнесмен. Акциите му в Ливърпул в момента са над 9 пъти по-скъпи от инвестираното и са на стойност 37 млн. паунда, според неотдавнашната оценка на клуба, изготвена от счетоводната фирма KPMG.

Наред с мега заплатата си като баскетболист и доходоносните спонсорски сделки, Джеймс има собствени продуцентски и медийни компании. Той също така е партньор в голяма компания заедно с Арнолд Шварценегер и е собственик на 19 франчайза за пица в Чикаго и Южна Флорида.

Припомняме, че през 2010 г. FSG купи Ливърпул в сделка за 300 млн. лири под старото си име New England Sports Ventures.