Юрген Клоп прие загубата на Ливърпул и обяви, че отборът му е получил това, което е заслужавал след неубедителното си представяне в Мадрид. 

Реал спечели с 3:1 срещу Червените и взе добър аванс преди реванша на „Анфийлд” другата седмица, макар че голът на Мохамед Салах все пак запазва шансовете на мърсисайдци да стигнат до полуфиналите в Шампионската лига. 

„На първо място трябва да кажа, че не мисля, че заслужавахме победата. Не играхме добре и това е нещо, което ме притеснява. Особено през първото полувреме се представихме много зле. Допуснахме първия гол, след това им подарихме втория и като цяло не се справихме. След това се подобрихме и успяхме да вкараме, което е позитивното от мача” заяви германецът. 

Той обаче също изрази недоумението си от отношението на съдията Феликс Брих към Садио Мане. Гостите имаха сериозни претенции, че сенегалецът е бил фаулиран малко преди втория гол на Реал. 

„Объркан съм по отношение на Садио. Не разбирам какво направи съдията. Очевидно става въпрос за лично отношение, защото той подходи към положението така, сякаш той е сериозен симулант. Нарушението бе абсолютно чисто. Това обаче все пак не е най-важното. Не реферът загуби мача. Ние просто не бяхме достатъчно добри, но все пак в такива моменти просто се нуждаеш от правилното отсъждане. Именно това му казах след мача, че не е бил справедлив към Садио” каза още Клоп.