Ливърпул - Реал Мадрид, мач от четвъртфиналите на Шампионската лига, стадион “Анфийлд”, 22:00 часа.

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул се надява на нова магическа вечер в Шампионската лига, за да се класира за полуфиналите на турнира. “Червените” загубиха с 1:3 първата среща с Реал Мадрид, след като Винисиус вкара два гола, а между тях се разписа Марко Асенсио. Попадението на Мохамед Салах обаче увеличи шансовете за момчетата на Юрген Клоп.

Ливърпул е загубил само 11 мача у дома в Шампионската лига, но пък пет от тях са от испански отбори. “Червените” са продължавали в следващата фаза на елиминации само два пъти от 13 опита, когато губят първата срещата с два гола разлика. Така че Клоп и компания трябва да намерят отново печелившата формула.  

Реал Мадрид влиза в срещата изморен, но със самочувствие от хубавата победа над Барселона. Статистиката също е в полза на Кралете - в 15 от 16-те случая, след като печелят първия мач с два гола разлика, продължават в следващата фаза. Единствената грешна стъпка бе през сезон 2003/2004, когато испанците бяха елиминирани от Монако. Другият любопитен момент е, че Реал се разписа в 23 поредни мача във фазата на елиминациите на Шампионската лига.

Големият проблем за Клоп остава защитата, където няма да може да разчита на Върджил ван Дайк, Джо Гомез и Жоел Матип. Така че е много вероятно Нат Филипс и Озан Кабак отново да си партнират в центъра. Джордан Хендерсън все още не е напълно възстановен от контузия, а Къртис Джоунс пропусна мача с Астън Вила, за да бъде запазен за тази вечер.

"Когато си загубил първия мач с 1:3, изглежда вече почти си отпаднал, така че няма какво толкова да губиш, но ние ще се опитаме да продължим напред. В Испания Реал беше по-силен от нас, а ние не бяхме толкова добри, колкото можем да бъдем. Това обаче беше само първата част от този сблъсък. Резултатът и качеството на съперника са проблем. Допълнителният проблем е, че няма да има фенове на стадиона. Затова самите ние трябва да създадем наша собствена атмосфера”, каза Клоп преди мача.

Проблемите в Реал също са сериозни. Серхио Рамос и Рафаел Варан са с коронавирус, Дани Карвахал е с разтежение, а Лукас Васкес получи травма срещу Барселона и отпада. Така Алваро Одриосола ще трябва да заеме позицията на десен краен защитник. Все още не е ясно дали участие ще може да вземе и Федерико Валверде. Твърдо аут остава Еден Азар.

“Физически сме на ръба си, но няма да пестим сили. Дошли сме тук, за да спечелим и ще се опитаме да го направим. Когато имаме трудности, винаги се обединяваме. Това показва характера ни. Мнозина от футболистите ни отсъстват, но ще се подготвим с тези, които имаме. Със сигурност ще ни бъде трудно, но и със сигурност ще продължим да правим това, което умеем най-добре: да се борим с всички сили”, коментира Зинедин Зидан.

Двубоят тази вечер ще бъде осми между Ливърпул и Реал Мадрид, като англичаните имат три победи, срещу четири за испанците и то в последните четири сблъсъка.

На “Анфийлд” Реал Мадрид е гостувал два пъти. В първия случай Ливърпул печели изразително - 4:0 в осминафиналите на турнира през сезон 2008/2009, а през сезон 2014/2015 Реал си тръгва с 3:0 от митичния стадион.

Резултат: 2:1