Юрген Клоп е убеден, че сезонът на Ливърпул може да се смята за успешен, ако "червените" завършат сред първите четири в класирането на Висшата лига и си осигурят място в Шампионската лига наесен.

Миналата седмица Ливърпул отпадна на четвъртфиналите в Шампионската лига от Реал Мадрид, а през зимните месеци тимът на Клоп изпадна в тежка криза и защитата на титлата от Премиършип се превърна в невъзможна мисия.

Шансовете за топ 4 обаче все още съществуват и при победа при гостуването на Лийдс тази вечер Ливърпул ще се изравни по точки с Уест Хем.

"Можем да направим този сезон успешен, ако се класираме за Шампионската лига - каза цитираният от webcafe.bg Клоп. - Спечелихме лигата миналата година, но това не означава, че единственият успех през тази година е да защитим титлата си. Това би било наистина лудост. 

Много отбори имат проблеми, след като спечелят нещо значимо, но ние не сме в такова настроение. Не преследваме собствената си сянка и не си казваме: "Боже мой, как можем да направим това отново?". Ние знаем всички необходими стъпки, които трябва да направим. Единственият начин да затрудним останалите е като спечелим всички наши мачове до края и точно това ще се опитаме да направим."