Ливърпул и Нюкасъл завършиха 1:1 в драматичен мач на стадион "Анфийлд" в сблъсък от 33-тия кръг на английската Висша лига.

След първото полувреме Ливърпул се прибра на почивка с гол преднина, след като Мохамед Салах се разписа още в 4-тата минута. Това беше възможно най-малкото с което се отърваха гостите след първите 45 минути.

Втората част протече по идентичен начин, но головата суша за "мърсисайдци" продължи и те платиха скъпо за това. В 95-тата минута, влезлият като резерва, Джоузеф Уилок успя да изравни и да помрачи усмивките на "Анфийлд".

С точката Ливърпул събра 54 пункта и заема 6-тото място, а "свраките" са 15-ти с 36.


Домакините започнаха много силно и още в 4-ата минута на двубоя излязоха напред в резултата. Мо Салах получи топката в наказателното поле, но с гръб към вратата. Египтянинът овладя по чудесен начин, обърна се и с мощен шут с левачката не остави шансове на Дубравка.

Нюкасъл опита да отговори и създаде няколко опасни ситуации, а най-чистата от тях бе в 21-та минута, когато Шон Лонгстаф стреля опасно, но Алисон се справи блестящо.

Последваха силни минути за домакините. Първо Жота пропусна отлична възможност за гол в 29-ата минута, а в 36-ата Салах излезе очи в очи с Дубравка, но не успя да го преодолее.

Малко по-късно и пред Садио Мане имаше добра възможност, но и той не бе достатъчно съсредоточен. И така двата тима се прибраха на почивка при резултат 1:0 за Ливърпул.

Десет минути след подновяването на играта Жоелинтон елиминира двама защитници на домакините и се озова фронтално срещу Алисон. Той шутира, но стражът парира удара му. При ответната атака домакините можеха да удвоят преднината си, но и Дубравка демонстрира класата си и опази мрежата си суха.

В 73-тата минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката и пред Салах се откри нова отлична възможност за гол. Той нахлу отдясно и стреля, но изстрелът му не намери целта. Топката мина на сантиметри от дясната греда. Секунди по-късно Александър-Арнолд нанесе бомбен шут от воле, но и той не намери очертанията на вратата. Ливърпул създаваше много положения, но липсваше ефективност.

В добавеното време Нюкасъл успя да се разпише, но попадението не бе зачетено след като Уилсън е играл с ръка в нападение. Все пак само минутка по-късно "свраките" попариха своя домакин. Топката достигна до Уилък в наказателното поле, той стреля и след рикошет Алисон нямаше какво да направи. 1:1 и край на мача.


Ливърпул - Нюкасъл 1:1

Голмайстори:

1:0 - Салах 4'
1:1 - Уилък 95'

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Фабиньо, Робертсън, Алкантара, Вайналдум, Салах, Жота, Мане, Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп

Нюкасъл: Дубравка, Фернандес, Кларк, Дъмет, Ричи, Алмирон, Шелви, Лонгстаф, Мърфи, Сен-Максимен, Жоелинтон

Мениджър: Стив Брус