Босът на Ливърпул Джон Хенри е отказал колосална оферта за продажба на клуба. Според вестник "Мирър" става въпрос за 3.5 милиарда английски лири.

Изданието пише, че офертата е направена преди обявяването на новината за участие на мърсисайдци в Суперлигата, която стартира шокиращо и още по-сензационно се провали 48 часа по-късно.

Не се споменава името на инвеститора, но се знае, че това е компания от Близкия изток. Както е известно, Fenway Sports Group купиха английския колос през 2010 г. за 348 млн. евро.

FSG вече продаде 10% от акциите на клуба. Компанията инвестира в стадион "Анфийлд", като увеличи капацитета до 55 000 зрители, обнови и тренировъчния комплекс. Другият голям спортен актив на собствениците е бейзболният Бостън Ред Сокс.

Американската компания постигна големи успехи начело Ливърпул през последните години, но напоследък феновете все повече се настройват срещу Джон Хенри и останалите собственици.

След като всички английски клубове се оттеглиха от Суперлигата, Хенри записа видео, в което се извини на привържениците за съгласието си да участва в проекта.