Ливърпул победи с 2:0 Саутхямптън на "Анфийлд" и записа важни три точки в битката за Топ 4 на Англия. Попаденията в мача забиха Садио Мане и Тиаго.

В момента "мърсисайдци" са на шесто място в класирането, като изостават от Лестър и заветното четвърто място с шест пункта, но Ливърпул има мач по-малко.

Като цяло момчетата на Юрген Клоп тотално доминираха в двубоя, създадоха половин дузина чисти голови положения, опънаха на два пъти мрежата на гостите и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.


Ливърпул започна мощно мача и още от самото начало натисна сериозно гостите. "Червените" можеха да вкарат с първото си сериозно положение, но Садио Мане стреля в аут.

Последва и шанс пред Мохамед Салах, който от вратарското поле не успя да прати топката в мрежата на "светците".

В 25-ата минута Ливърпул изпусна нова страхотна възможност, като този път последователно Диого Жота и Салах нямаха късмет пред гола. Две минути по-късно пък Вайналдум нацели гредата.

Това бяха шеметни минути за домакините, но момчетата на Юрген Клоп правеха пропуск след пропуск. Логичното обаче се случи в 31-ата минута, когато Салах центрира за Садио Мане, който с глава вкара за 1:0.

До края на полувремето Саутхямптън се хвърли в атаки и можеше да изравни, но Редмънд и Че Адамс от чисти позиции не успяха да преодолеят Алисон.

Домакините започнаха атакуващо и второто полувреме, когато Диого Жота се озова сам срещу Форстър, но не намери мрежата му.

Постепенно Ливърпул заложи на многоходови разигравания в средата на терена, като много правилно затваряше играта и не даваше почти никакви шансове на гостите си.

В 69-ата минута Саутхямптън отново можеше да изравни, но Алисон спаси удар на Уорд-Праус. Последва и пропуск на Ибрахима Диало.

До края на средата Ливърпул контролираше играта, вкара нов гол чрез Тиаго и заслужено си взе победата и трите точки.