Върджил ван Дайк няма да бъде част от националния отбор на Нидерландия за Евро 2020, потвърди самият защитник. 

Капитанът на Ливърпул се възстановява от тежка контузия в коляното, получена в дербито срещу Евертън в средата на октомври и се готви за началото на подготовката на Червените за новия сезон. 

„На този етап от кариерата си и заради физическото си състояние в момента прецених, че най-доброто решение за мен е да не участвам на Еврофиналите. Все още трябва да проведа последната част от рехабилитацията си и фокусът ми ще бъде поставен върху предсезонната подготовка и началото на новия сезон, което е съвсем реалистична цел“ заяви Ван Дайк. 

„Разбира се, че съм крайно разочарован, че няма да участвам на този голям форум и да бъда част от националния отбор на страната си, но положението е такова и аз го приемам, а и всички трябва да направим това. Вярвам, че това е правилното решение и макар и трудно аз съм го приел“ добави защитникът. 

Отсъствието на Ван Дайк със сигурност не е добра новина за Лалетата, но пък до голяма степен бе очаквана. Тимът е в предварителна група заедно с Австрия, Украйна и Северна Македония, така че не би трябвало да има проблем да продължи напред.