Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 4:2 на стадион "Олд Трафорд" в отложен мач от 34-тия кръг на английската Висша лига.

Двата тима изиграха вълнуващ двубой, който до последния момент криеше много въпросителни. Домакините излязоха напред в 10-тата минута чрез Бруно Фернандеш, но още до края на първата част гостите обърнаха резултата в своя полза. Точни за "мърсисайдци" бяха Диого Жота(34') и Роберто Фирмино(45').

През второто полувреме Ливърпул нанесе трети удар, като точен отново бе Фирмино(47'). Маркъс Рашфорд направи резултата 2:3 в 68-мата минута и върна интригата, но в последната минута Мохамед Салах се разписа и сложи точка на спора.

Това бе първа победа за Ливърпул на "Олд Трафорд" от 7 години и тя дава надежди на "мърсисайдци", че все пак ще успеят да се класират в Топ 4. Към момента те заемат 5-то място, на 4 точки от Челси, но и с мач по-малко. Юнайтед се намира на второ моясто и отдавна си е подсигурил участие в Шампионска лига за следващия сезон.


"Червените дяволи" започнаха двубоя по-активно и още в 5-та минута Алисон сгреши, подари топката и пред Единсон Кавани се откри добра възможност, но уругваецът не намери целта.

5 минути по-късно обаче Юнайтед откри резултата. Бруно Фернандеш нахлу отляво и завъртя топката с левия крак, Натаниел Филипс понечи да я изчисти, обаче я заби в собствената си мрежа.

В средата на първото полувреме реферът отсъди дузпа за гостите след като Ерик Баи влезе в краката на Нат Филипс. При разглеждането от ВАР обаче се видя, че бранителят стига пръв до топката и съдията отмени решението си.

Десет минути преди края на полувремето Ливърпул все пак изравни. След разбъркване при ъглов удар, Филипс опита изстрел, но намери Жота, който с пета прокара топката покрай Де Хеа за 1:1.

"Мърсисайдци" стигнаха до пълен обрат в добавеното време на първата част. Александър-Арнолд центрира прекрасно от пряк свободен удар и Роберто Фирмино с глава не остави шансове на Хендерсън. 1:2 за Ливърпул!

Второто полувреме започна така, както завърши първото - с гол за гостите. Те отнеха топката в близост до вратата на "червените дяволи" и Арнолд нанесе удар. Хендерсън не се намеси добре и прати кълбото право на крака на Фирмино, който покачи на 1:3.

Малко по-късно Диого Жота можеше да сложи точка на спора, но останал очи в очи с Хендерсън, Жота нацели страничния стълб на вратата.

Сослкяер направи няколко промени и Юнайтед заигра доста по-добре. Това даде резултат в 68-мата минута, когато Маркъс Рашфорд се откъсна по великолепен начин и чукна топката покрай Алисон за 2:3. Страхотен мач.

Още в следващата атака "червените дяволи" имаха отлична възможност да изравнят резултата. Получи се невероятно меле в наказателното поле, но така и не се намери някой, който да преодолее Алисон. Последен опита Мейсън Грийнууд, но и неговият шут бе блокиран и домакините стигнаха само до корнер.

Юнайтед опита финален натиск, но се бе оголил твърде много и при една контраатака Мохамед Салах се откъсна от центъра сам срещу вратаря. Бързоногият египтянин бързо напредна и останал очи в очи с Хендерсън го преодоля технично с левачката.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:4

1:0 - Фернандеш 10'
1:1 - Диого Жота 34'
1:2 - Роберто Фирмино 45'
1:3 - Роберто Фирмино 47'
2:3 - Рашфорд 68'
2:4 - Салах 90'

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Баи, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Фред, Рашфорд, Фернандеш, Кавани, Погба

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Ливърпул: Алисон, Робъртсон, Уилямс, Филипс, Алекзандър-Арнолд, Фабиньо, Алкантара, Вайналдум, Жота, Фирмино, Салах

Мениджър: Юрген Клоп