През дългата история на английската Висша лига биха могли да бъдат отличени много имена с различни постижения. По-долу ще обърнем внимание на някои от най-добрите голмайстори на всички времена, както и на техните най-впечатляващи рекорди, които и до ден днешен остават недостижими. Битката при голмайсторите винаги крие страхотен заряд, като не случайно и всяка година тя е налична в спортните букмейкъри, които приемат залози за най-добър реализатор на Острова. Bet365 е едно от местата, където може да откриете подобни предложения, като за да залагате там обаче трябва да разполагате с налична Bet365 регистрация, където задължително условие е да сте пълнолетни. 

Едва ли са нужни някакви трофеи, които да засвидетелстват класата на Тиенри Анри, но все пак, на сметката си той има цели четири отличия за най-добър реализатор във Висшата лига, което никой друг не е правил в пределите на английския елит. Анри на два пъти е печелил и Златната обувка на Европа с Арсенал, като е и голмайстор на всички времена за клуба. Той е и играчът с най-много голове с екипа на френския национален тим. 

Друг обаче държи рекорда за най-много отбелязани попадения през един сезон. Тяхната бройка е 34, като това прави първо Анди Коул през 1994 година, а през следващия сезон същото постижение достига и легендата на Нюкасъл Алън Шиърър. Последният може да се похвали с още едно паметно постижение за най-много отбелязани попадения във Висшата лига - цели 260 гола. Към момента това изглежда непостижимо за когото и да е.

Мохамед Салах пък е играчът отбелязал най-много попадения във формата с 38 мача на сезон, като нападателят на Ливърпул нанизва цели 32 попадения в дебютния си сезон за Ливърпул. Той продължава да играе ключова роля в тима и през следващите няколко години, като в досегашните си четири сезона за Мърсисайдци има общо 95 попадения и 33 асистенции в рамките на Висшата лига. Благодарение и на Салах Ливърпул, заедно с Арсенал имат по най-много представители носители на Златната обувка във Висшата лига - по шест. 

За мнозина обаче е по-важно съотношението на изиграни мачове и отбелязани голове, а в него недостижим е нападателят на Тотнъм Хари Кейн, който през сезон 2016/17 достига до съотношение от 0.97 между голове и срещи. Напомняме, че Хари Кейн е и настоящият носител на голмайсторския приз с неговите 23 попадения. Той е верен на Шпорите вече седем поредни сезона, като в тях има 163 попадения. Кейн е и една от големите звезди на английския национален отбор. 

Най-възрастният носител на отличието пък е звездата на Лестът Джейми Варди, които през предходния сезон отбеляза 23 гола на 33 годишна възраст. Историята на Варди е истинска футболна приказка с щастлив край. Тръгнал от най-ниските нива на аматьорския футбол, той вече има седем сезона във Висшата лига, в който е отбелязал общо 118 попадения с екипа на Лестър. 

България също има следа при най-добрите голмайстори в историята на Висшата лига и тя е дело на Димитър Бербатов, който през сезон 2010/2011 година печели отличието с 20 гола през сезона с екипа на Манчестър Юнайтед. Това е един от четирите пъти когато голмайсторския приз се поделя между двама играчи.