Ливърпул няма да пусне голямата си звезда Мохамед Салах за участие на Oлимпийските игри в Токио това лято. Олимпиадата в японската столица стартира след месец и футболните отбори все още финализират съставите си предвид натовареното лято за клубовете. Отборите могат да включват трима играчи над 24-годишна възраст и Египет се надява Салах да убеди Ливърпул да го пусне.

"Не искам да кажа, че е невъзможно Салах да участва в Токио, но е трудно. Салах се съгласи да води олимпийския тим по време на последния лагер на египетския отбор. Свързахме се с Ливърпул да разреши на Салах да се присъедини към олимпийския отбор и те ни казаха, че изчакват одобрението на техническия щаб, но в края Ливърпул отказа молбата, защото не иска да губи играча за началото на новия сезон, както и следващия януари по време на Купата на Африка, което ще го възпрепятства от участие в мачовете от английската Висша лига. Говорихме още веднъж със Салах и той ни каза, че е направил нов опит с техническия щаб и тима, за да разреши проблема, и в следващите два дни ще намери начин", каза президентът на Египетската футболна асоциация Ахмед Мегахед за ONTime Sport.

Ако Ливърпул все пак освободи Салах, той може да не се върне в състава до 7 август – седмица преди началото на новия сезон. Нападателят ще пропусне в такъв случай цялата предсезонна подготовка на тима на Юрген Клоп.