Отборът на Ливърпул може да се възползва от неяснотата около бъдещето на един от най-големите таланти на Барселона Илайш Мориба и ще се опита да го привлече през лятото, твърди Don Balon.

18-годишният Мориба е продукт на академия на Барселона "Ла Масия", но през миналия сезон направи пробив в първия отбор. Той взе участие в 18 мача за тима, като допринесе пряко за четири гола във всички турнири.

Въпреки това договорът му изтича следващото лято. Източникът твърди, че агентите на Мориба искат от клуба нов договор, според който младокът ще получава заплата от 3 милиона евро годишно за следващите пет години.

В същото време отборът на Барселона е изправен пред много сериозни финансови проблеми и се опитва да балансира финансовите си отчети, за да може да картотекира новите попълнения. Именно това е причината и звездата на тима Лионел Меси все още да не е подписал нов договор с отбора.

От това е готов да се възползва отборът на Ливърпул, като се твърди, че лично мениджърът на "червените" Юрген Клоп следи развитието на 18-годишния полузащитник. Не е ясно обаче дали мърсисайдци също ще бъдат готови да отговорят на финансовите изискванията на играча.