Юри Тилеманс е готов да смени Лестър с Ливърпул, но "лисиците" няма да пуснат белгийската си звезда евтино. Според информациите на Острова 24-годишният халф е оценяван на около 70 милиона евро.

От Ливърпул обаче са готови да платят тази цена и почти сигурно ще го гледаме в червено на "Анфийлд" през новия сезон. Тилеманс е желан лично от Юрген Клоп, като германецът го смята за перфектен заместник на Жоржиньо Вайналдум, който, след като изтече договорът му, премина в Пари Сен Жермен като свободен агент.

Мърсисайдци обмисляха и други варианти за този пост, сред които Ренато Санчес, Саул Нигез, Флориан Нойхаус и Ив Бисума, но в крайна сметка са се спрели на Тилеманс.

Белгиецът пристигна в Лестър през януари 2019-а, първо, като отдаден под наем, а през лятото "лисиците" платиха 45 млн. евро за него, припомня webcafe.bg. За две години и половина Тилеманс изигра 108 мача за Лестър, а през миналия сезон помогна на тима на Брендан Роджърс да спечели трофея от ФА Къп.

Тилеманс бе сред основните футболисти и на Белгия на Евро 2020, като игра в четири от петте мача на "червените дяволи", включително и при загубата с 1:2 от Италия на четвъртфиналите.