Ливърпул няма да прави големи трансфери до края на лятото поради липсата на средства и невъзможността да се раздели с някои от по-малко използваните футболисти. 

Това означава, че Червените няма да могат да привлекат Юри Тилеманс от Лестър, за когото Лисиците искат 64 милиона паунда, а ще се разминат и със Саул Нигес от Атлетико и Флориан Нойхаус от Борусия Мьонхенгладбах. 

Юрген Клоп все пак ще се опита да намери заместник на Джорджинио Вайналдум, но не е ясно дали ще успее да привлече достатъчно качествен играч за сравнително по-ниска цена. 

Остава разбира се възможност това да се промени, ако мърсисайдци успеят да продадат за добри пари Хари Уилсън, Марко Груич, Нат Филипс, Нико Уилямс, Джердан Шакири и Дивок Ориги, които са оценявани на цена между 10 и 15 милиона паунда. 

Иначе от Ливърпул са отхвърлили възможността да привлекат  за постоянно и защитника Озан Кабак, макар че от Шалке са намалили цената му само до 10 милиона евро. 

Бранителят изкара период под наем на „Анфийлд“, но не впечатли кой знае колко, а сега се очаква завръщането на Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, а освен това бе привлечен и Ибрахима Конате, така че опциите в защита за тима ще бъдат много по-сериозни.