Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд обяви, че е напълно готов за началото на сезона. 

Английският национал пропусна Евро 2020 заради травма в бедрото получена в началото на юни в контрола срещу Австрия, но сега вече е възстановен е тренира нормално с тима, който е на лагер в Австрия. 

Юрген Клоп разбира ще внимава с него, но би могъл да го пусне днес в един от 30-минутните подготвителни мачове срещу Вакер Инсбруг и Щутгарт, които Червените ще изиграят. 

„Не изпитвам никаква болка. Подложих се на сериозна рехабилитация по време на лятната почивка и работих много с физиотерапевтите, което ми се отрази добре. Чувствам се напълно здрав и във форма. Вече направих няколко тренировки с момчетата и вярвам, че мога да играя“ заяви Александър-Арнолд. 

„Разбира се мениджърът и най-вече медицинският екип ще имат последната дума, но дори и да пропусна първите контроли, още в петък имаме друг мач, в който ще мога да играя. Няма нужда да се бърза, но важното е, че съм готов“ добави той и отчете значението на също възстановения от контузията си Върджил ван Дайк. 

„Страхотен играч и е фантастично, че отново е с нас. Той е футболист, който прави разликата и има огромно влияние върху отбора. Сред лидерите е, така че е прекрасно, че отново тренира и е сред нас“.