Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разясни решението си първите две контроли на тима да са от по само 30 минути. Тази вечер (19:00 и 19:45 часа) "червените", които са на лагер в Австрия, последователно ще играят срещу Вакер (Инсбрук) и Щутгарт.

Наставникът обясни, че все още не иска да избързва със стандартни проверки от по 90 минути, за да не нарушава тренировъчния ритъм на отбора. 

"Обикновено контролите в предсезонната подготовка са важни, но те нарушават тренировъчния ритъм. А тези двубои днес няма да направят това, което е добре", заяви германецът.

Клоп не очаква нищо специално от своите футболисти в тези половинчасови проверки.

"Разумно е да започнем по този начин. Много съм доволен, че се намериха два тима, които се съгласиха на този вариант.Вероятно играта ни ще е хаотична, няма как всичко да е по начина, по който по принцип искаме, но в случая няма проблем.

Засега целта ни е веднага да си върнем онзи импулс да правим нещата по начина, по който искаме", добави Клоп.  

Три дни по-късно Ливърпул вече ще изиграе нормална 90-минутна проверка срещу бившия тим на мениджъра Майнц 05, а за 29 юли е насрочена и контрола срещу друг германски клуб - Херта (Берлин).

За 8 и 9 август пък са планирани двубои с Атлетик Билбао и Осасуна, като и двата ще са на "Анфийлд" при капацитет от 40 000 зрители.