Един от най-важните играчи на Ливърпул Върджил ван Дайк зарадва феновете на отбора в навечерието на новия сезон, като поднови договора си с клуба до лятото на 2025-а година. 

30-годишният защитник пристигна при Червените от Саутхемптън през януари 2018-а след трансфер на стойност 75 милиона паунда и бе обвързан с тима до 2023-а година. Сега контрактът бе удължен с още два сезона. 

Нидерландецът пропусна по-голямата част, както и европейското първенство, заради тежка контузия в коляното получена миналата есен, но сега вече е възстановен и готов за старта на новия сезон. 

„Сериозният труд, който положихме дава резултат и аз очаквам с нетърпение това, което бъдещето ще ни донесе с Ливърпул. Много съм щастлив и горд“ заяви Ван Дайк. 

Централният защитник има 130 мача за мърсисайдци, в които вкара 13 гола и по времето си в отбора спечели Шампионската лига, а стана и шампион на Англия. С Червените той завоюва още Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. 

Преди него нови контракти с Ливърпул подписаха Алисон Бекер, Фабиньо и Трент Александър-Арнолд. Тимът започва новия сезон с гостуване в Норич утре, като Ван Дайк обяви, че е готов за игра, но всичко зависи от решението на Юрген Клоп.