Юрген Клоп потвърди, че Ливърпул работи по подписването на нов договор с Мохамед Салах. 29-годишният Салах, който пристигна на "Анфийлд" от Рома през 2017 година, има споразумение с клуба за още два сезона.

Египетският национал е ключова фигура в състава на Клоп, като с реализираните 126 гола с "червения" екип той помогна на Ливърпул да спечели титлите в Шампионската лига и във Висшата лига.

Първоначално заплатата на египетския футболист на "Анфийлд" бе 100 хиляди паунда на седмица, но тези условия бяха драстично подобрени, след като той вкара зашеметяващите 44 гола в дебютния си сезон.

"Ангажиран съм с почти всичко в клуба. Може би са водени и разговори без мен, но като цяло съм в течение с нещата. Мо е в идеалната футболна възраст. Водим разговори, когато стигнем до някакво решение, ще ви уведомим.

Дотогава най-важното е как двете страни работят по този въпрос. Той има още две години от договора си с нас, така че е нормално вече да преговаряме", коментира Клоп.

Фабиньо, Алисон Бекер, Върджил ван Дайк и Трент Александър-Арнолд вече подписаха нови дългосрочни договори с Ливърпул. Очаква се скоро това да стори и капитанът Джордън Хендерсън.