Юрген Клоп поиска по-голяма защита за футболистите, недоволен от някои доста твърди влизания на играчиге на Бърнли в мача на „Анфийлд“. 

Червените очаквано биха с 2:0, но германецът определено не хареса физическия подход на съперника. 

През този сезон обаче, реферите са инструктирани да оставят по-свободна игра и да не отсъждат всяко едно нарушение, което според Клоп обаче, връща футбола назад. 

„Ние винаги сме готови за здрава битка и така бе и сега. Видяхте обаче влизанията на Барнс и Ууд срещу Ван Дайк и Матип. Не съм сигурен, че съдиите вървят в правилната посока с тези решения. Сякаш се връщаме 10-15 години назад. Правилата са си правила, но не може да се толерират подобни действия, защото това ще направи играта доста сложна“ заяви Клоп. 

„Не мисля, че това е правилно, но не аз решавам за това. Чух, че играта трябвало да бъде по-свободна, но ето че имаме тези положения. При втория гол на Брентфорд  срещу Арсенал в първия кръг имаше нарушение. Посланието e играта да е по-свободна, но никой не знае какво означава това. Одобрявам фаворизирането на офанзивната игра, но играчите трябва да бъдат защитени, защото иначе ще гледаме борба“ добави той. 

„Приемам, че отсъждането на леки дузпи трябва да спре. Не трябва обаче да се забравя, че трябва да пазим играчите при въздушните единоборства. Не казвам, че всички са нарушения, напротив, но не трябва да се оставят футболистите да правят каквото си искат. В началото на сезона сме и трябва да говорим за тези неща. Аз обаче съм доволен, че победихме и че феновете се върнаха“ изтъкна още Клоп.