Мохамед Салах е най-добрият нападател на Ливърпул от времената на Йън Ръш, категорично отчита „Дейли Мейл“ в материал след победата над Бърнли с 2:0  в събота. 

Египтянинът нямаше късмет да вкара във втори пореден мач, след като негов гол правилно бе отменен от ВАР, но без съмнение ще остави ярка следа  в историята на Червените, особено след като се очаква да подобри редица рекорди, пише в статията. 

Първо, той се нуждае само от 7 попадения, за да надмине постижението на Дидие Дрогба от 104 като африканецът с най-много голове във Висшата лига, като ще направи това за много по-малко мачове. 

Рекордите му свързани с Ливърул обаче, са също толкова впечатляващи. С още 5 гола той ще влезе в Топ 10 на най-добрите реализатори в историята на клуба, като с първите 4 от тях ще стигне границата от 100, като ще направи това по-бързо от легендите Йън Ръш, Майкъл Оуен, Роби Фаулър и Кени Далглиш, което е забележително. 

„Привличането на Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе няма да донесе подобрение за един от най-големите нападатели в историята на Висшата лига“ твърди още в материала си „Дейли Мейл“.