Ливърпул и Челси не се победиха и завършиха при резултат 1:1. Двубоят бе от 3-тия кръг на английската Висша лига и се игра на стадион "Анфийлд", в Ливърпул.

И двете попадения паднаха през първото полувреме. В 22-та минута Кай Хаверц изведе гостите напред в резултата, а Мохамед Салах изравни за "мърсисайдци" от дузпа дълбоко в добавенето време на първата част. Ударът за Челси бе двоен, тъй като Рийс Джеймс получи директен червен картон за игра с ръка на голлинията и "сините" трябваше да играят цяло второ полувреме с човек по-малко.

В крайна сметка Челси успя да издържи и си тръгна от "Анфийлд" със скъпоценна точка.

В следващия кръг Ливърпул ще гостува на Лийдс, а момчетата на Томас Тухел ще приемат Астън Вила на "Стамфорд Бридж".


Двубоят започна равностойно, като в първите 10 минути двата тима организираха няколко добри атаки. В 5-тата минута Харви Елиът нанесе опасен изстрел, който мина на сантиметри от дясната греда.

В 20-тата минута на мача статистиката показваше по 50% владение на топката и за двата отбора и нито един точен удар към двете врати.

Така се стигна до 22-та минута, когато след изпълнение на корнер Кай Хверц засече топката с глава, тя описа страхотна парабула и Алисон нямаше какво друго да направи, освен да я извади от мрежата си. 1:0 за Челси!

Десет минути преди края на първата част Челси можеше да удвои преднината си. Мейсън Маунт нахлу отляво и нанесе удар с левачката, но за негово съжаление топката премина встрани от вратата.

В добавеното време на полувремето, след страхотно меле в наказателното поле на Челси, топката на няколко пъти бе изчистена от голлинията. След преглед на ситуацията със системата ВАР се видя, че при едно от изчистванията, Рийс Джеймс е играл с ръка на голлинята и Ливърпул получи дузпа, а Джеймс - червен картон. Мохамед Салах се нагърби с изпълнението на наказателния удар и с техничен удар в левия ъгъл направи резултата 1:1!

В 52-та минута Салах пусна страхотен пас към Диого Жота, който оставен непокрит, на около 7 метра фронтално срещу вратата, не намери добре топката и я прати на сантиметри над напречната греда.

Малко по-късно Върджил Ван Дайк нанесе мощен шут от голяма дистанция, но Менди внимаваше и спаси удара.

Между 58-ма и 61-ва минута Менди беше поставен под обстрел. Първо Хендерсън стреля и топката мина на сантиметри от гредата. Малко след това Фабиньо също нанесе удар, който стражът на Челси спаси. Мане също отправи шут секунди по-късно, но Менди отново бе на мястото си. "Сините" от Лондон оцеляха в тези луди минути.

Следващите 10 минути Челси успокои играта си и дори създаде добро положение, при което удар на Ромелу Лукаку бе блокиран.

В 83-та минута Ковачич можеше да изненада домакините. Лукаку го изведе в добра позиция, но не нанесе добър удар и Алисон спаси. В ответната атака Мо Салах получи шанс да стреля към вратата на Менди, но ударът му беше твърде слаб и разочароващ.

В продълженията на мача Ливърпул изпълни няколко корнера, но Челси все пак оцеля и си тръгна от "Анфийлд" с една точка.


Ливърпул - Челси 1:1

Голмайстори:

0:1 - Хаверц 22'
1:1 - Салах 45+5' (дузпа)

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Елиът, Хендерсън, Фабиньо, Салах, Мане, Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп

Челси: Менди, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Алонсо, Маунт, Хаверц, Лукаку

Мениджър: Томас Тухел