В двубой от 4-ти кръг на английската Висша лига Ливърпул победи Лийдс като гост с 3:0.

"Мърсисайдци" бяха много по-добрият отбор на терена и логично стигнаха до успеха. Мохамед Салах изведе гостите напред в 20-та минута, а Фабиньо се разписа в 50-та и уби интригата в мача. Сблъсъкът ще се запомни още с ужасната контузия, която получи 18-годишният халф на Ливърпул - Харви Елиът.

Паскал Страйк влезе брутално в краката на младока и счупи левия му крак. Страйк бе изгонен, но горчилката остана за Юрген Клоп и неговите момчета. В продължението на двубоя се разписа и Садио Мане и оформи крайния резултат - 0:3!

С победата Ливърпул се изравни на върха с Ман Юнайтед и Челси, като и трите тима имат по 10 точки, а Лийдс остава без победа от началото на първенството и има едва два пункта.


Гостите започнаха с вихрени атаки от самото начало на двубоя и това даде резултат в 20-та минута. Трент Александър Арнолд демонстрира страхотен поглед върху играта и намери Мохамед Салах, който отблизо отбеляза първото попадение.

Малко по-късно Тиаго Алкантара също прати топката в мрежата на Мелие, но флагът на страничния съдия бе вдигнат и голът бе отменен.

До края на първата част, с пропуски за "червените" се отличиха Садио Мане и Харви Елиът. Резултатът остана само 0:1.

Пет минути след подновяването на играта Ливърпул нанесе втори удар. Топката попадна във Фабиньо, който с удар ниско по тревата, в центъра на вратата, успя да прониже Мелие и да направи преднината на "мърсисайдци" комфортна. Ситуацията бе прегледана за засада, но такава нямаше.

В 60-та минута станахме свидетели на ужасен момент. Паскал Страйк влезе с двата крака, отзад, в тези на Харви Елиът. Кракът на тийнейджъра бе счупен, а Страйк заслужено бе пратен под душовете преждевремнно.

До края на мача Ливърпул продължи да бъде пълен господар на терена, но куп пропуски на Садио Мане задържаха резултата само 0:2.

Все пак в добавеното време на двубоя Мане успя да се разпише и да направи резултата класически. Хендерсън центрира в наказателното поле, Тиаго пое топката и я върна към Мане. Сенегалецът стреля и бе много облекчен, когато видя, че все пак е прокарал кълбото в мрежата на Лийдс! 3:0 за Ливърпул!

Лийдс - Ливърпул 0:3

Голмайстори:

0:1 - Салах 20'
0:2 - Фабиньо 50'

0:3 - Мане 90'

Стартови състави:

Лийдс: Мелие, Фирпо, Купър, Йоренте, Айлинг, Филипс, Рафиня, Далас, Родриго, Харисън, Бамфорд

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Арнолд, Елиът, Фабиньо, Алкантара, Мане, Салах, Жота