Полузащитникът на Ливърпул Харви Елиът е откаран веднага в болница след ужасната контузия, която получи в мача срещу Лийдс. 

Младокът пострада след остро влизане на Паскал Струик и бе изнесен на носилка, получавайки кислород, докато футболистите бяха изпаднали в ужас от случилото се. 

„Контузията е лоша. Става въпрос за разместен глезен. Той е в болница, където лекарите са наместили крака му. Харви е прекрасно момче и фантастичен играч, а сега е аут. За съжаление пострада сериозно толкова рано в кариерата си и ние трябва да бъдем до него в този труден момент. Ще играем без него, но ще го очакваме да се върне, тъй като той е топ, топ-играч. Веднага след  влизането видях, че кракът му просто не е на мястото си и затова сме толкова шокирани“ заяви Клоп. 

Елиът успя да публикува в Инстаграм кратко съобщение след инцидента, като написа: „Благодаря на всички за посланията и подкрепата! Тръгвам по пътя на завръщането. You’ll never walk alone“. Впоследствие той бе изписан и в следващите дни ще бъде опериран, като ще отсъства няколко месеца от терените. 

„Това е един от малкото постове, които ми харесаха, защото вероятно показва, че вече не го боли толкова, което е страхотно. При такава контузия е важно кракът веднага да бъде наместен. За съжаление освен това няма нищо друго хубаво и просто трябва да изчакаме допълнителните прегледи, за да разберем колко време няма да играе“ изтъкна по-късно Клоп. 

Върджил ван Дайк добави: „Още в първия момент стана ясно, че е нещо сериозно. Реакцията на Мо бе показателна. Харви трябва да усети нашата подкрепа, защото няма да му е лесно, но ние ще бъдем до него“.