Младият халф на Ливърпул Харви Елиът, който пострада тежко в мача срещу Лийдс, защити съперника, който предизвика ужасната контузия. 

В началото на второто полувреме Паскал Струик атакува съперника в опит да му отнеме топката, но с левия си крак затисна левия глезен на Елиът и се стигна до тежката травма. 

Елиът се оказа с разместен глезен, като днес му предстои операция, а след това възстановяването му ще продължи поне 6 месеца. Струик бе изгонен и засипан с обиди в  социалните медии, но потърпевшият е на друго мнение. 

„Вината не беше негова. Не мисля, че заслужаваше и червен картон. Просто неприятно стечение на обстоятелствата, но тези неща се случват във футбола. Ще се върна още по-силен. Благодаря за подкрепата“ написа Елиът в Туитър. 

Мнозина анализатори също обявиха, че изгонването на Струик е било по-скоро заради тежката контузия, а не заради самото му действие, като от Лийдс ще обжалват. Играчът се извини на Елиът и му пожела бързо възстановяване. 

Според специалистите лекарите на Ливърпул са действали изключително бързо и адекватно в ситуацията и това дава шанс на полузащитника да се възстанови по-бързо от очакваното, но така или иначе в най-добрия случай ще се върне през пролетта.