Садио Мане вкара своя гол номер 100 за Ливърпул, с който помогна на тима си да победи с 3:0 Кристъл Палас на “Анфийлд”. Сенегалецът даде аванс на “червените” в 43-та минута и така счупи рекорд, след като се разписа в 9-ти пореден мач срещу Кристъл Палас. До този момент Мане делеше постижението с Робин ван Перси, вкарал в 8 поредни срещи на Стоук Сити.

В 79-та минута Мохамед Салах подпечата победата с дежурния си гол, а в 89-та минута Наби Кейта реализира с прекрасно воле от границата на наказателното поле. Така поне временно Ливърпул поведе в класирането във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп има 13 точки от първите си 5 мача, с три повече от Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Евертън. Последните три тима обаче са с мач по-малко. Кристъл Палас се свлече до 13-та позиция с 5 точки.

Донякъде изненадващо, Кристъл Палас започна много силно срещата и играчите на лондончани разтресоха гредата зад Алисон цели два пъти в първите минути.

Първо Галахър намери зад защитата Заха, който чукна леко топката и тя прехвърли Алисон. Вратарят на домакините обаче успя да я избие на метър от голлинията, а след това тя се чукна в страничната греда. Малко след това Бентеке бе намерен в наказателното поле след центриране от лявото крило и насочи топката към далечния ъгъл. Тя обаче отново се отклони в гредата.

Ливърпул отговори с удари на Жота и Хендерсън, а в 38-та минута португалецът направи един от пропуските на сезона. Тиаго засече с глава центриране на Хендерсън от дясното крило и предизвика Гуаита да направи впечатляващо спасяване. Топката попадна на крака на Жота, който на не повече от 5 метра от вратата стреля високо над целта.

Все пак в 43-та минута Ливърпул поведе в резултата. След центриране от ъглов удар Салах засече топката с глава, а Гуаита отрази. Мане дебнеше за отбита топка и отблизо направи 1:0.

През второто полувреме играта беше равностойна, а положенията пред двете врати не бяха много. В 62-та минута Галахър бе спънат от Жота на границата на наказателното поле, но Джордън Аю стреля в стената.

В 69-та минута Гуаита се отчете с ново спасяване, след като отрази силен удар на Салах от малък ъгъл. Малко след това резервата на Палас Одсон Едуард бе изведен зад защитата на “червените”, но не успя да си укроти добре топката, след което Алисон изби.

Така се стигна до 79-та минута, когато Мохамед Салах реши всичко в мача. След центриране от ъглов удар топката бе отклонена от Ван Дайк на далечната греда. Там дебнеше Салах, който с лекота прониза Гуаита за 2:0. Това обаче не бе всичко - в 89-та минута Салах центрира от ъглов удар, топката бе избита от Гуаита, а Наби Кейта я намери изящно от воле от границата на наказателното поле и вкара за 3:0.

Ливърпул - Кристъл Палас 3:0
1:0 Садио Мане 43’
2:0 Мохамед Салах 79’
3:0 Наби Кейта 89'

Ливърпул: Алисон, Милнър, Ван Дайк, Конате, Цимикас, Фабио, Хендерсън (88 - Ориги), Тиаго (62 - Кейта), Салах, Мане, Жота (76 - Джоунс)

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Гуехи, Андерсен, Мичъл, Куяте (82 - Олайз), Галахър, Макартър (65 - Ридевалд), Аю, Заха, Бентеке (65 - Едуард)