Джеймс Милнър заяви, че е задължително Ливърпул да ротира Върджил ван Дайк след завръщането му от дългосрочна контузия, независимо че е определян от съотборниците си като „Супермен“.

30-годишният капитан на Нидерландия получи почивка при победата в средата на седмицата срещу Милан в Шампионската лига, но се завърна, за да изиграе петия си пълен мач от началото на кампанията във Висшата лига при класическия успех над Кристъл Палас с 3:0 в събота. Ван Дайк трябваше да се подложи на операция на коляното след сблъсък с Джордан Пикфорд по време на равенството 2:2 с Евертън на 17 октомври миналата година.

„Всички смятаме, че Върдж е Супермен и той е, 99 пъти от 100. Но контузията, от която се завърна той, и да изглежда толкова добре, знаете, че той не е на 21. Да върши това, което прави той след завръщането си, е невероятно. Това само показва колко добър играч е той, какъв манталитет има. Но той трябва да мисли и за здравето си, независимо колко ядосан е, когато го оставят извън състава. Той се нуждае от грижи и да бъде ротиран“, сподели полузащитникът на мърсисайдци.

Ливърпул, който има само един допуснат гол от началото на сезона в Премиършип, гостува на намиращия се на дъното Норич в двубой от турнира за Купата на лигата във вторник.