Юрген Клоп определи Манчестър Сити като „най-добрия отбор в Европа“ и каза, че неговият Ливърпул трябва да бъде на висота в дефанзивен план срещу шампионите на Англия в неделя.

Мърсисайдци са единственият останал непобеден отбор от началото на сезона във Висшата лига и са на върха в класирането с 14 точки, една повече от действащия първенец Сити.

„Намираме се в добра форма, добър момент, но трябва да сме в такова състояние, за да имаме шанс срещу тях. За мен те продължават да бъдат вероятно най-добрия отбор в Европа. Труден съперник. Миналият уикенд те играха с Челси и всички говореха колко добри са Челси. Те са добри, много добри, но Сити бяха по-добрият отбор в онзи ден. За да спечелим мача ни трябват голове, така че това, което направихме в последните седмици ще ни помогне, защото сме уверени в този департамент. Но трябва и да се защитаваме на висота, за да останем в мача и да направим така, че головете, които вкараме, да направят разликата“, започна той на своята пресконференция.

„Червените“ загубиха от „гражданите“ с 1:4 миналия сезон и Клоп сподели, че последната им среща ще бъде „сложно футболно предизвикателство“. „Манчестър Сити е невероятен футболен отбор. Те загубиха от ПСЖ, разбрах за резултата след мача с Порто и казах, че вероятно ще отвърнат. Но след като наблюдавах срещата, не трябва да го правят. Манчестър Сити изигра много добър двубой, който загубиха в три или четири ситуации, когато не използваха шансовете си и ПСЖ вкара. Когато си помислите за качеството на ПСЖ и начина, по който Манчестър Сити доминира, това говори много за тяхното качество“, завърши германецът.

Лидерите във временното класиране няма да могат да разчитат на Трент Алекзандър-Арнолд и Тиаго Алкантара, които продължават да лекуват контузии и вероятно ще се завърнат в първия тим след паузата за националните отбори.