Фабиньо заяви, че той и Алисон ще пропуснат гостуването на Ливърпул срещу Уотфорд в събота следобед във Висшата лига. И двамата играчи са в състава на Бразилия, който ще се изправи срещу Уругвай в четвъртък вечер.

„Смятам, че мачът срещу Уотфорд ще бъде много труден за нас, не мисля, че ще играем. Нито Алисон, нито аз. Мачът срещу Уругвай ще бъде в петък през нощта тук (във Великобритания) и двубоят срещу Уотфорд ще бъде в 12:30 часа. При всички обстоятелства, включително пътуването, не знам колко време ще имаме между единия мач и другия“, каза полузащитникът на мърсисайдци на пресконференция преди срещата с Уругвай.

Поради факта, че Бразилия игра с Колумбия и Венецуела наскоро, които са в „червения“ списък на Великобритания за пътувания, играчите ще трябва да се подложат на 10-дневна карантина, ако се върнат директно в Англия. Фабиньо каза, че Ливърпул обмисля изпращането на дуото директно от ангажимента с националния отбор на Бразилия в Испания преди срещата с Атлетико Мадрид от груповата фаза на Шампионска лига във вторник вечер.

„Смятам, че няма да играем. Ще трябва и да се карантинираме, но клубът все още проучва дали не е по-добре да се отиде директно в Испания, за да се играе срещу Атлетико и да се изолираме там, без да се налага да стоим в хотел в Англия“, завършо той.

Трент Алекзандър-Арнолд и Диого Жота се очаква да бъдат на разположение за мача. Дуото се възстанови от мускулни проблеми. /БГНЕС