Българският съдия Ивайло Стоянов-Сватбата ще ръководи мача от младежката Шампионска лига между Атлетико (Мадрид) и Ливърпул утре. Стоянов е номер 2 в ранглистата на българите в УЕФА след Георги Кабаков. Срещата ще се играе на “Алкала де Енарес” в Мадрид от 16:00 часа местно време.

Срещата е много важна за домакините от Атлетико, които имат само една точка от първите два мача. Младите таланти на Ливърпул и Порто са с по 4.

Помощници на Ивайло Стоянов ще бъдат Иво Колев и Мирослав Максимов. Съдийски наблюдател за българската бригада ще бъде един от най-успешните испански съдии от началото на века: Луис Медина Кантайехо. Четвърти съдия на срещата ще бъде Педро Муньос Пиедра, а делегат на Европейската централа е Кари Люел (Норвегия).

Още една българска бригада има назначение в младежката Шампионска лига, но в потока на националните шампиони, където се играе на елиминации. Георги Давидов ще ръководи мача между Трабзонспор и Звезда (Биелина, Босна и Херцеговина). Мачът е от 13:00 часа на стадиона в Ортахисар. Помощници на Давидов ще бъдат Георги Дойнов и Петър Джугански.

Турският отбор спечели първия мач като гост в Босна и Херцеговина с 1:0, а краният победител ще срещне във втория кръг някой измежду Розенборг (Норвегия) и Мидтиланд (Дания).

Делегат на нашите е друго голямо име в европейското съдийство от 90-те години и бивш президент на полската федерация по футбол Михал Листкевич. Четвърти съдия ще бъде Бюлент Биринджиоглу, а съдийски наблюдател Ерол Ерсой- и двамата от Турция.