Юрген Клоп остана много доволен от победата над Атлетико Мадрид с 3:2 и заяви, че триумфите, постигнати с не толкова добра игра, са най-ценни. 

В испанската столица Ливърпул бързо поведе с 2:0, но след това допусна изравняване, преди в края Мохамед Салах да донесе триумфа от дузпа. Драмата бе пълна, защото съдията отсъди наказателен удар и за домакините, но след намесата на ВАР, отмени решението си. Имаше и червен картон за Антоан Гризман за домакините за опасна игра срещу Фирмино. 

„Разбира се, че бе труден мач. Как побеждаваме обаче, изобщо не ме интересува. Най-ценни са трудните и „мръсни” победи. В такъв мач, да спечелим трите точки бе от огромно значение” заяви германецът. 

„Нашата дузпа е категорична. Също така мисля, че другата ситуация правилно бе променена, тъй като дузпа нямаше. Не очаквах промяна на първоначалното отсъждане, но това бе правилното решение. Червеният картон бе лошо стечение на обстоятелствата, но изгонването бе очаквано, тъй като това е решението след удар в лицето на съперник” добави Клоп, който прие спокойно фактът, че Диего Симеоне не го поздрави след края на двубоя. 

„Действията му не бяха правилни, но в същото време и го разбирам напълно. Не трябваше да реагирам гневно по негов адрес, но в крайна сметка исках да стисна ръката му, а той не. Неговата реакция не бе правилна, моята също, но и двамата сме емоционални. Той бе ядосан от мача, а не от мен. Следващият път ще го поздравя със сигурност” сподели още босът на Ливърпул.