Ливърпул победи Престън Норт Енд с 0:2 и по този начин се класира за четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Лигата в Англия („Карабао Къп“). Головете за състава на Юрген Клоп отбелязаха Такуми Минамино в 62-ата минута и Дивок Ориги след атрактивно изпълнение в 84-ата.

Очаквано мениджърът на Ливърпул подмени целия си титулярен състав и на стадион „Дийпдейл“ излязоха основно футболисти, които рядко влизат в игра.

Двубоят започна в спокойно темпо. Ливърпул наложи териториално предимство, като през първата половина на полувремето „мърсисайдци“ владееха топката в над 80% от игровото време.

След това ситуацията на терена се промени и домакините станаха по-активният отбор. В 25-ата минута Престън стигна до най-чистото положение в мача до момента. Потс получи пас от МакКан и се озова сам срещи вратаря, но Адриан, който пазеше за Ливърпул, изби в корнер.

В 28-ата минута Престън като по чудо не поведе с 1:0. „Нортендърс“ организираха скоростна атака и Шон Магуайър получи пас отдясно, но не успя да насочи топката извън обсега на Адриан. След като испанският страж изби, още двама футболисти на домакините опитаха да открият резултата, но не сполучиха.

През първото полувреме Ливърпул имаше само два отправени удара към вратата на противника, които бяха блокирани.

В 54-ата минута "мърсисайдци" застрашиха за първи път сериозно вратата на Престън. Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля от средна дистанция, а ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на Руд.

В 62-ата минута Ливърпул откри резултата с първия си точен удар по посока вратата на Престън. Нико Уилямс проби отдясно, нахлу в наказателното поле и подаде към Такуми Минамино, който не сбърка.

В 80-ата минута Къртис Джоунс отправи точен удар към вратата на Руд, който обаче не бе проблем за вратаря на домакините.

В 84-ата дойде моментът и за най-красивата ситуация в двубоя, превърнала се в гол за Ливърпул. Цимикас центрира отляво, а топката срещна горната греда, след което Уилямс стреля по посока вратата на Престън, а след рикушет кълбото се озова в Дивок Ориги, който с технично изпълнение с пета удвои преднината на „мърсисайдци“.

Минута преди края на редовното време Нико Уилямс се озова очи в очи срещу Руд и реши да завърши атаката сам, вместо да потърси свободния Такуми Минамино, но не успя да преодолее стража на "нортендърс".

 

Престън Норт Енд – Ливърпул 0:2

0:1 – Такуми Минамино 62‘

0:2 – Дивок Ориги  84‘

Престън Норт Енд:   Руд - Ван ден Берг, Линдзи, Хюз – МакКан (78‘ Джонсън), Рафърти, Кънингам (69‘ – Ърл), Ледсън (79‘ – Уайтман) – Магуайър (79‘ - Синклеър), Баркхейзън (63‘ – Рийз), Потс

Ливърпул:   Адриан - Уилямс, Матип (46‘ - Филипс), Гомес, Цимикас - Мортън, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн – Блеър (55‘ – Брадли), Минамино, Ориги

Стадион: "Дийпдейл"