В Ливърпул научиха лоши новини, след като стана ясно, че Роберто Фирмино е със сериозна травма от двубоя срещу Атлетико Мадрид и ще отсъства няколко седмици. 

Бразилецът влезе от пейката, но след 32 минути трябваше да напусне заради мускулна контузия в задната част на бедрото, която се оказала, че не е лека. 

„Новините за Боби не са добри, тъй като за съжаление той е получил сериозна мускулна травма в бедрото. Все още не знаем колко време няма да играе, но едва ли ще се върне веднага след паузата за националните отбори“ заяви мениджърът Юрген Клоп, чийто тим гостува на Уест Хям в неделя. 

При това положение Диого Жота и Садио Мане ще партнират със сигурност на Мохамед Салах в нападение в опита на Червените да пречупят стабилния тим на Чуковете. 

За Ливърпул ще отсъстват още Къртис Джоунс, Джо Гомес, Наби Кейта и Джеймс Милнър, но Фабиньо и Тиаго Алкантара отново са на разположение, след като се завърнаха още срещу Атлетико, което все пак дава опции за средата на терена. 

„Много е важно, че те се завръщат. За Фаб бе ясно, че няма да отсъства дълго, но все пак решихме да играе само 60 минути в средата на седмицата. Тиаго влезе на негово място и това бе възможно най-доброто, което можеше да направим“ добави още Клоп.