Звездата на Ливърпул Мохамед Салах разкри тайната за страхотната си форма.

29-годишният египтянин спазва стриктна диета, която е съпроводена със здрави упражнения. Точно храната, която нападателят консумира ежедневно, е ключова за успеха, макар че понякога си позволява пица.

За закуска обикновено нападателят хапва парата – индийски хляб с чаша прясно мляко. Ако е много гладен, прибавя и различни плодове. На обяд Салах приема повече калории, като обича леща, зеленчуци, хляб и пиле.

Често си подслажда с купа йогурт. Любимото ястие на Мо е кушари, което е много популярно в родината му. То се приготвя с ориз, макарони и леща, като е гарнирано с пикантни домати, нахут и лук. Голмайсторът предпочита лека вечеря без висококалорични храни, като супа, салата и зеленчуци.

„Храненето е част от играта и е много важно. Помага ми във възстановяването, подобрява ми сънят и прави тялото ми по-адаптивно. Диетолозите ми казват, че мога да ям каквото пожелая, защото нямам мазнини в тялото. Не пия алкохол, така че не е проблем“, споделя Салах пред CNN.

Той говори и за тренировъчния си режим. „Обикновено ставам рано, за да отида на тренировка, която започва сутринта или следобед. Следва възстановяване в продължение на два часа и терапии за различни болежки и контузии.

След това отивам във фитнеса на Ливърпул, който не е задължителен. После правя стречинг и отново възстановяване. Най-накрая се прибирам и плувам в басейна заедно с дъщеря си Мака. Всички тези физически активности приключват към 7-8 часа вечерта“, коментира асът на Ливърпул пред ON Ent.