В Ливърпул се зарадваха, след като Садио Мане взе участие във вчерашната тренировка на отбора и се очаква да бъде готов за сблъсъка с Арсенал в събота. 

Нападателят получи удар в ребрата по време на световната квалификация на Сенегал срещу Того и напусна още през първото полувреме, след което се завърна на Острова за тестове. 

От Ливърпул официално не съобщават резултата от изследванията, но се появиха снимки, на които Мане тренира заедно със съотборниците си и по всичко изглежда, че не става въпрос за сериозна травма. 

Отделно от останалите се готвеха Джордън Хендерсън и Джеймс Милнър, чието участие в мача остава застрашено, както и младока Харви Елиът, получил сериозна контузия в глезена преди 2 месеца, но вече изглежда все по-близо до завръщане. Остава неясно състоянието на Анди Робъртсън, който е с мускулен проблем в бедрото. 

Ливърпул и Арсенал са на 4-о и 5-о място в класирането, като Червените имат 2 точки повече. Мане е вкарал 7 пъти във вратата на лондончани в 14 мача, а от началото на кампанията има 6 гола в 11 срещи, така че присъствието му ще е важно за мърсисайдци.