Световният шампион с Бразилия Клаудио Тафарел се присъедини към треньорския екип на Юрген Клоп в Ливърпул. 

Вратарят, който помогна на Селесао да вдигне трофея през 1994 година, се присъединява към Джон Ахтерберг и Джак Робинсън, за да работи с вратарите. Той ще съчетава задълженията си с тези, които има в националния отбор на Бразилия. 

„В момента разполагаме с най-доброто, което можем да си представим на много позиции. При вратарите имаме Алисон Бекер, който за нас е най-добрият в света. Разполагаме обаче още с Куомин Келъхър, който е изключителен играч, а и Адриан демонстрира качествата си, откакто дойде при нас. Разполагаме и с някои обещаващи младоци. Искаме обаче да изградим собствена философия при вратарите, тъй като това е нещо съвсем различно и искаме да погледнем към него по различен начин“ заяви Юрген Клоп. 

Тафарел е на 55 години, а като играч записа 101 мача за Бразилия, като в Европа игра за Парма и Галатасарай, като с турския тим спечели 2 титли и Купата на УЕФА. 

„Говорихме с Али, защото двама от най-добрите вратари с света са бразилци, така че намерихме решение с привличането на Тафарел, който е отлично попълнение на екипа. Наистина вярваме, че това ще ни даде друг поглед към нещата“ добави Клоп.