Ливърпул е изиграл най-добрия си мач на терена на градския съперник Евертън, откакто Юрген Клоп води отбора, обяви германецът след триумфа с 4:1, който бе най-големият от 1982-а година насам. 

На „Гудисън Парк“ Червените продължиха да бъдат неудържими в нападение и стигнаха до сравнително лесен триумф, задълбочавайки още кризата при Карамелите. 

„Със сигурност това бе най-доброто ни представяне на Гудисън, откакто съм тук. Имахме и някои други добри мачове преди това, но не толкова силни, колкото този. Никога не сме били толкова спокойни и категорични на това място. Именно за това спечелихме, което ни прави много щастливи“ заяви той. 

„Още от идването ми тук продължаваме да се учим как да играем подобни мачове. Трябваше да се научим на играем на Олд Трафорд, както и на Гудисън и сега показахме, че правим стъпка в правилната посока, което е много хубаво“ добави той. 

„Това разбира се не ни гарантира нищо за в бъдеще, но ни показва нивото, на което трябва да бъдем. Този път успяхме да контролираме емоциите си след случилото се с Върджил тук преди година. Останахме спокойни, а това е ключово, за да играеш добър футбол. Имаме нужда от подобрения, но това до голяма степен бе почти перфектният двубой за нас“ каза още Клоп.