Резервата Дивок Ориги качи Ливърпул на върха в класирането на Висшата лига след гол в 94-та минута в гостуването на Уулвърхемптън. Тимът на Юрген Клоп създаде достатъчно положения, но така и не успяваше да реализира гол. Уникален пропуск в 60-та минута направи рожденика Диого Жота, привлечен на “Анфийлд” именно от “вълците”.

Така се стигна до 4-та минута на добавеното време, когато Ориги получи подаване от Мохамед Салах в наказателното поле на домакините и с кинжален удар донесе трите точки.

С тях поне временно Ливърпул се изкачи на върха в класирането с актив от 34 точки, с една повече от Челси. Манчестър Сити има 32, но по-късно днес гостува на Уотфорд и при успех може да излезе първи.

Ливърпул диктуваше играта през първото полувреме, докато домакините бяха много добре подредени в защита и опитваха с бързи контраатаки да наранят противника си. Първото по-изгодно положение за “червените” бе в 32-та минута, когато Александър-Арнолд намери прекрасно Жота в наказателното поле, но португалецът не успя да улучи вратата, след като засече топката с глава.

Малко след това Жота разсече защитата на “вълците” с подаване към Робъртсън, който пусна успореден пас към Салах. Саис обаче внимаваше и на метри от голлинията изчисти топката миг преди Салах да я засече в мрежата.

В края на първото полувреме Уулвс имаше също своите възможности да отбележат, но в първата ситуация Алисон изпревари Траоре, а след това и Аит-Нури нямаше късмет.

Второто полувреме започна с пропуск за гостите. В 50-та минута Салах засече от воле една балонна топка, получи се нещо като центриране, а Тиаго насочи топката към вратата. Пред голлинията обаче Раул Хименес блокира удара.

В 60-та минута Диого Жота направи един от пропуските на сезона. Навръх рождения си ден португалецът наказа едно неразчетено излизане на Жозе Са и заедно със Садио Мане останаха сами срещу двама защитници на домакините в наказателното поле. Жота реши да действа сам и въпреки че имаше прекалено много време, насочи топката в тялото на Конър Коуди.

Хората на Юрген Клоп имаха и още едно изгодно положение, след като Салах пусна страхотен пас към Мане в наказателното поле. Са обаче внимаваше и успя да заличи опасността.

В 87-та минута след разбъркване в наказателното поле на “вълците” Мане остана сам срещу Са, но португалският страж на домакините отново отрази. До края на срещата “червените” не спираха да атакува и напоритостта им даде резултат в 94-та минута. Салах пропи по дясното крило и подаде на Дивок Ориги, който бе с гръб към вратата. Белгиецът успя да запази позицията си, да се обърне и с кинжален удар на донесе безценните три точки за Ливърпул.

Уулвърхемптън - Ливърпул 0:1
0:1 Дивок Ориги 90+4’

Уулвърхемптън: Са, Килман, Коуди, Саис, Семедо, Дендонкер, Невеш, Аит-Нури (90 - Хьовер), Траоре (89 - Тринкао), Чан (79 - Моутиньо), Хименес

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън (68 - Ориги), Тиаго, Салах (90 - Милнър), Мане, Жота (82 - Окслейд-Чембърлейн)