Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали отбора си, който стана първият английски тим с 6 победи от 6 мача в групите на Шампионската лига. 

Въпреки че даде почивка на голяма част от титулярите си и направи 8 промени от мача срещу Уулвърхемптън, Червените спечелиха гостуването си на Милан с 2:1 и приключиха груповата фаза с перфектните 18 точки. 

„Рядко изпитвам гордост, защото винаги очаквам да се случат добри неща. Сега обаче съм изключително горд, тъй като това великолепно представяне. Не защото спечелихме всичките си 6 мача, а конкретно в този мач, защото победихме, въпреки многото промени в състава“ заяви германецът. 

„За мен е лесно да правя промени, но момчетата са тези, които трябва да са достатъчно уверени, за да покажат колко са добри. В този мач видях много добри футболни неща, което силно ме радва. Освен това спечелихме всичките си 6 мача, което е още едно фантастично постижение за този отбор“ добави той. 

„Разбира се за това не получаваш никаква награда, но за нас бе важно да се класираме убедително за следващия етап и тези 18 точки са перфектното постижение“ каза още Клоп.