Ливърпул удари с 1:0 Астън Вила в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача заби Мохамед Салах от дузпа в 67-ата минута.

Срещата ще се запомни най-вече с емоционалното завръщане на Стивън Джерард на "Анфийлд". Легендата на Ливърпул не скри вълнението си, а трибуните на няколко пъти избухваха в бурни аплодисменти. 

Стиви Джи се завърна на стадиона, на който игра в продължение на 17 години, като мениджър на Вила, но не успя да вземе нещо от визитата си.

Като цяло Ливърпул контролираше срещата, създаде половин дузина голови положения и в крайна сметка вкара веднъж от дузпа, което осигури на домакините трите точки. Гостите от своя страна бяха твърде плахи и не отправиха нито един точен удар в мача.

След този успех "мърсисайдци" продължават да са на второ място в класирането само на една точка от първата позиция, където е Ман Сити. За Ливърпул предстои ново домакинство – на Нюкасъл, докато Вила гостуват на Норич.

Челси също постигна домакинска победа, макар и по далеч по труден начин, след като изкова успех над Лийдс с 3:2. Рафиня даде преднина на гостите от дузпа в 28-та минута, преди Мейсън Маунт да възстанови равенството след асистенция на Маркос Алонсо.

След почивката Жоржиньо оформи пълния обрат от дузпа в 58-та минута, но играчите на Марсело Биелса не се отказаха и изравниха чрез резервата Джо Гелхард. В четвъртата минута на добавеното време обаче „сините“ достигнаха до победата след нова реализирана от Жоржиньо дузпа.

Челси изостава с две точки от лидера Сити и с една от втория Ливърпул, докато Лийдс е 15-и с 16 пункта. В следващия кръг Челси приема Евертън, докато Лийдс гостува на Манчестър Сити. 

Ливърпул - Астън Вила 1:0

Голмайстор: Салах (67-дузпа)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Тиаго, Мане, Салах

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Накамба, Макгин, Луис, Рамзи, Йънг, Уоткинс