Мениджърът Юрген Клоп е сигурен, че Ливърпул ще се справи и без ключови играчи по време на турнира за Купата на африканските нации, който ще бъде проведен между 9 януари и 6 февруари. В него ще играят Мохамед Салах (Египет), Садио Мане (Сенегал) и Наби Кейта (Гвинея). Салах вкара 21 гола във всички турнири през сезона, а Мане и Кейта също са ключови футболисти за Ливърпул.

"Наясно съм от доста време, че тримата ще играят на турнира и поне двама от тях ще имат шанс да се задържат повечко време. Разполагаме и с други опции, от които аз съм доволен. Никой обаче не може да бъде напълно готов с това да загуби трима футболисти като тях. Как да имаш напълно равностойни заместници за Садио, Мо и Наби? Трудно е, но ще намерим опции", заяви мениджърът на "червените".

"Който и да играе, ние винаги имаме план как да спечелим даден мач. Дали ще играем същия футбол? Най-вероятно не, но на кого му пука? Играем така, както можем. Това е положението", заяви германския специалст.

Ливърпул е втори класирането на Висшата лига на четири точки зад Манчестър Сити преди днешното си домакинство на Нюкасъл.